Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbröd i långpannan

(1 kommentar)  
Skriv ut

Supergott. Gör det i långpanna eller 4 rågkakor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt vatten. Låt det bli fingervarmt (37°). Häll vätskan över jästen och rör om tills den löst sig.
  2. Tillsätt salt, sirap, mjölsorterna och nästan all rågsikt tills degen inte är allt för kladdig. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Tillsätt mer rågsikt om det behövs.
  3. Kakor: Dela degen i fyra delar och kavla ut dem till runda kakor. Lägg dem två och två på bakplåtar. Nagga dem lite med en gaffel.
  4. Långpanna: Kavla ut degen lite lätt till en rektangel. Lägg över den i en djup bakplåtspanna. Skåra degen med en kniv till 12 bitar.
  5. Låt degen jäsa ytterliggare övertäckt med bakduk i ca 40 minuter.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter tills de fått fin färg.
  7. Låt brödet svalna på galler under en bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tiol 2 november 2010

    Suveränt gott bröd. Jag tog 1½ dl mer vätska och lite extra mjöl, då blev det 4 rejäla kakor bröd. Nästa gång skall jag tillsätta lite brödkryddor, vilket jag tycker är extra gott. Men väldigt bra basrecept. Tack för det. Kram//Tina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.