Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbröd med solrosfrön

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Det här läckra brödet går alldeles utmärkt att avnjuta med en liten klick smör och en nypa salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp rågmjölet i en skål. Lös upp jästen i 8½ dl ljummet vatten. Rör ihop vatten och rågmjöl med elvispens degkrokar och låt jäsa 30 minuter.
  2. Tillsätt vetemjöl, salt, kryddor och honung och arbeta samman degen med elvispens degkrokar, ca 10 minuter. Strö ett tunt lager mjöl över degen, täck över och låt jäsa tre timmar på en varm plats.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Strö ut mjöl på arbetsbordet och bred ut solrosfröna. Klä brödformarna med bakplåtspapper. Forma tre limpor av degen med mjölade händer och rulla limporna i solrosfröna. Lägg limporna i formarna och låt jäsa en timma.
  4. Ställ in bröden på ett galler mitt i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Grädda 85 minuter.
  5. Pensla bröden med vatten när de är färdiggräddade och låt dem vila ca 10 minuter i avstängd ugn. Ta ut ur ugnen. Stjälp upp dem på ett galler och låt svalna. Skär inte i bröden förrän de är helt kalla.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bernth44 13 maj 2013

    Jäsning 4,5 timmar ? Något måste vara fel, helt utjäst vid rullning av limporna, efter 1 timme var de lika små som de vart färdiga, vilket tog 55 minuter till 96 grader C. Smaken bra men. Sedan är det väl synd att ha ugnen på 250 grader 1 timme för :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.