Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Härligt saftiga rågbullar som min moster alltid bakade när jag var liten. Smakar underbart varma med smör och en god ost!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att blötlägga russinen i vatten ca 15-20 min. (detta gör att de inte drar åt sig lika mycket vätska från degen och bröden blir saftigare.) Stöt anis och fänkål i en mortel. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken, värm tills vätskan är fingervarm.(37 grader) Rör ut jästen i lite utav vätskan. Häll av vattnet från russinen. Blanda alla ingredienser i en bunke men spara ca 1-2 dl av rågsikten till utbakningen. Täck bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Knåda degen några minuter, arbeta ev in lite extra mjöl om degen är väldigt kladdig. Dela upp degen i ca 30 bitar och forma runda bullar. Lägg bullarna på plåtar och låt jäsa till nästan dubbel storlek under bakduk. Grädda bullarna mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.