Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbullar

(12 kommentarer)  
Rågbullar Rågbullar
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jättegoda bröd, håller sig färska länge för att vara hembakat.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i vattnet. Blanda ner ägg, salt, farinsocker och sirapen. Arbeta ihop degen med mjölet tills den släpper kanterna bra. Låt jäsa 30-40 min. Baka ut ovala bullar som läggs på plåt med bakplåtspapper. Då du fyllt en plåt, nagga dom lätt med en gaffel. Låt jäsa ca 20-25 min. Grädda i 225 grader ca 10 min. Pensla dom med varmt vatten precis då du tar ut dom ur ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Ninnini 1 maj 2008

    Hej. Bakade dessa rågbullar idag och de blev mycket goda. Jag minskade lite på farinsockret, tog 2 dl istället för 3 dl. Och jag kommer att göra dessa igen.

  • RJavaMan 30 september 2008

    Gjorde som föregående inlägg, minskade farinsockret. Lade även till lite kummin och fänkål ... blev riktigt bra :-).

  • mrsmama 25 november 2008

    Jag gör precis som det står i receptet och de blir fantastiskt goda som hela familjen älskar!! Lätta att göra!

  • s-80 17 januari 2009

    jättegoda bullar som blev mjuka.

  • Tutish 19 maj 2009

    Helt fantastiska!! Vi hade inte så mycket farinsocker men istället lite sirap att göra av med. Så vi tog lite mera sirap och mindre farinsocker men sammanlagt blev mängden knappt 2dl. Man kan ju mixtra lite som man vill:) och gott blir det.

  • leolina 28 september 2009

    jättegoa tyckte hela familjen!!

  • talle64 23 november 2009

    Vilka goda rågbullar!! Kanongoda.

  • ingemart 11 februari 2010

    Knongoda

  • snuffaijs 16 mars 2010

    Supergoda! Använde mjölk istället för vatten, blev jättegott!

  • Cilka 29 september 2012

    Bara älskar dessa rågbullar, baka dem varje vecka, tusen tack för detta underbara recept!

  • flessan 8 november 2014

    Jättegoda Rågbullar! Jag la bara på lite solrosfrön för att de ska se lite trevligare ut. Tack för receptet.

  • kickan51 19 december 2015

    Goda bullar. Minskade dock lite på Farinsockret, använde också brödkryddor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.