Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Detta recept kunde kostat mig livet som liten - åt på tok för fort och för mycket och satte i halsen och höll på att kvävas. Hade inte min far kunnat Heimlich manöver vet man aldrig hur det hade gått... Jag älskar alltså dessa bullar, som funnits i min familj hela mitt liv. Nuförtiden äter jag dem långsammare, för säkerhets skull! =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjölk och olja värmes till 37 grader. Lös upp jästen, späd med vätskan. Blanda i sirap och salt. Stöt kryddorna, rör ned dem. Tillsätt groddar, kli, rågsikten och det mesta av vetemjölet.
  2. Låt jäsa 30-40 min. Dela degen i 20 delar. Knåda till fina bullar, lägg på plåt och låt jäsa cirka 30 minuter. Gräddas i 225 grader i cirka 10 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.