Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Goda mjuka frallor till frukost eller mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°
  2. Häll 8 dl rågsikt i assistentens skål. Häll också i anis, fänkål, sirap, salt och smöret i klickar. Smula jästen över de andra ingredienserna.
  3. Häll i vattnet och låt degkrokarna bearbeta degen i 3-4 minuter.
  4. Strö lite mjöl över degen, sätt på locket och låt jäsa i skålen till dubbel storlek. Det tar ca 1 timme.
  5. Kör några tag med degkroken innan degen stjälps upp på mjölat bord. Knåda degen smidig.
  6. Dela degen i 12-14 delar. Knåda några tag på varje del som rullas till en bulle. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 40 minuter.
  7. Värm under tiden ugnen till 250°.
  8. Sätt in plåten mitt i ugnen. Sänk värmen till 225° och grädda bullarna i 12-15 minuter.
  9. Lägg bullarna på galler. Pensla med varmt vatten och låt svalna under bakduk.
  10. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maritholmberg 7 mars 2010

    Låter fint, men det finns ingen fänkål i receptet (endast i anvisningarna!?)

  • Tingeling13 12 mars 2010

    Mycket goda! Jag slängde i lite solroskärnor och linfrön också så att magen ska bli glad. Smakade jättebra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.