Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbullar med russin

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Har testat dem i dag och de blev jättegoda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i lite av vattnet.
  2. Häll i 10 dl rågsikt, vetekrosset, finaxmjölet, salt, brödkrydda, sirap och smör och häll på vattnet och arbeta degen kraftigt ca 5 minuter. i maskin Tillsätt mer mjöl om degen verkar lös.
  3. Ställ att jäsa 30-40 minuter.
  4. Ta upp på bakbordet och arbeta degen smidig och baka ut bullarna. Ställ dem att jäsa 30-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med ägg utspätt i lite mjölk och strö på havregryn.
  6. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 225 grader och grädda dem tills de har fått en fin färg 12-15 minuter Låt dem svalna under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.