Gott och saftigt matbröd.
Instruktioner
- Koka upp vattnet och häll det över vetekli och rågmjöl. Rör i olja och russin. Låt svalna till 37 grader.
Lös jästen i 1/2 dl ljummet vatten och rör ner i smeten. Tillsätt salt, sirap och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
- Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i 18 bitar, rulla dem till avlånga bullar. Lägg på plåt med bakpapper.
Skär ett snitt i bullarna och låt jäsa i ca 30 min.
Pensla med vatten, strö över vetekli. Grädda i 250 grader, ca 8 min.
Publicerat den
25 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott bröd, jag kommer att baka det fler gånger men då dubblar jag smeten
Ja, dubbel sats är ju inte fel. Själv bakar jag gärna lite större bröd än det brukar vara i recepten, så man får rejäla frukostmackor!!