Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbullar med russin

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Gott och saftigt matbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och häll det över vetekli och rågmjöl. Rör i olja och russin. Låt svalna till 37 grader. Lös jästen i 1/2 dl ljummet vatten och rör ner i smeten. Tillsätt salt, sirap och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
  2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i 18 bitar, rulla dem till avlånga bullar. Lägg på plåt med bakpapper. Skär ett snitt i bullarna och låt jäsa i ca 30 min. Pensla med vatten, strö över vetekli. Grädda i 250 grader, ca 8 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • rubus 31 augusti 2011

    Mycket gott bröd, jag kommer att baka det fler gånger men då dubblar jag smeten

  • sandraLS 1 september 2011

    Ja, dubbel sats är ju inte fel. Själv bakar jag gärna lite större bröd än det brukar vara i recepten, så man får rejäla frukostmackor!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.