Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågflingebullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mycket fibrer och lågt GI.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader.
  2. Lös upp jästen i lite av spadet, tillsätt resten av vätskan.
  3. Tillsätt sedan honung, salt, vetekross och rågflingor.
  4. Arbeta in mjölet med maskin till degen blir lagom fast och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt i 30 minuter.
  5. Ta upp degen på en arbetsbänk med lite mjöl på. Knåda degen ordentligt.
  6. Dela den i 2 längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma varje bit till en oval bulle.
  7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
  8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
  9. Låt kallna under bakduk. Bullarna går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.