Mycket fibrer och lågt GI.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader.
- Lös upp jästen i lite av spadet, tillsätt resten av vätskan.
- Tillsätt sedan honung, salt, vetekross och rågflingor.
- Arbeta in mjölet med maskin till degen blir lagom fast och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt i 30 minuter.
- Ta upp degen på en arbetsbänk med lite mjöl på. Knåda degen ordentligt.
- Dela den i 2 längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma varje bit till en oval bulle.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
- Låt kallna under bakduk. Bullarna går bra att frysa.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar