Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raggmunk

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Min variant av farmors rårakor. Kan serveras med stekt fläsk och lingon likväl som med crème fraiche, rödlök och löjrom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisarna på grövsta sidan av järnet.
  2. Blanda allt i en bunke , tillsammans med ägget och persiljan.
  3. Smält smöret/margarinet i en, eller helst två, stekpannor. Lägg i en önskad mängd av ”smeten” i en stekpanna och platta ut till en tunn plätt.
  4. Salta och peppra. stek på medelvärme tills plätten blir vackert brynt och genomstekt. Det tar 5-10 minuter per sida beroende på hur tjock rårakan är.
  5. servera med finhackad lök.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pederpetersson 28 november 2013

    Rårakor eller Raggmunk??? Det är 2 helt olika rätter Rårakor eller Rösti passar bättre in som rubrik. Betygsätter inte Rubriken

  • pederpetersson 28 november 2013

    Rårakor eller Raggmunk??? Det är 2 helt olika rätter Rårakor eller Rösti passar bättre in som rubrik. Betygsätter inte Rubriken

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.