Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raggmunkar med stuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Medan raggmunkarna gräddas i ugnen så kan du i lugn och ro ägna dig åt att göra den goda grönsaksstuvningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Raggmunkar: Skala och riv potatisen fint. Häll bort den saft som bildas. Blanda potatis, ägg, mjöl, salt och peppar. Värm ugnen till 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Stuvning: Skölj savoykålen och ta bort de yttersta bladen. Dela kålen i 8 delar, ta bort mittstjälken. Strimla kålen. Skala morötterna, skiva och strimla dem på längden. Skölj vårlöken, ansa och skär den med det gröna i ringar. Skala, skölj och tärna persiljeroten.
  3. Forma potatissmeten till 8-12 biffar med hjälp av ett par skedar. Lägg biffarna på plåten. Grädda dem i ugnen 20 minuter, vänd dem en gång.
  4. Smält matfettet. Fräs grönsakerna hastigt och häll över buljongen. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner crème fraichen, värm och servera grönsaksstuvningen till raggmunkarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.