Medan raggmunkarna gräddas i ugnen så kan du i lugn och ro ägna dig åt att göra den goda grönsaksstuvningen.
Instruktioner
- Raggmunkar: Skala och riv potatisen fint. Häll bort den saft som bildas. Blanda potatis, ägg, mjöl, salt och peppar. Värm ugnen till 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Stuvning: Skölj savoykålen och ta bort de yttersta bladen. Dela kålen i 8 delar, ta bort mittstjälken. Strimla kålen. Skala morötterna, skiva och strimla dem på längden. Skölj vårlöken, ansa och skär den med det gröna i ringar. Skala, skölj och tärna persiljeroten.
- Forma potatissmeten till 8-12 biffar med hjälp av ett par skedar. Lägg biffarna på plåten. Grädda dem i ugnen 20 minuter, vänd dem en gång.
- Smält matfettet. Fräs grönsakerna hastigt och häll över buljongen. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner crème fraichen, värm och servera grönsaksstuvningen till raggmunkarna.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar