Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågkakor med lingon

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Jag hittade det här receptet från en gammal Allas. Tänkte att det kunde vara något nu när det är lingontid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 º. Smula jästen i en degbunke. Häll i vattnet som värmts upp till 37 grader och rör tills jästen lösts. Tillsätt margarin, salt, farinsocker, lingonsylt och ca 1,4 l mjöl. Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mer mjöl och låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 5 delar och palta ut dem till runda kakor ca 18 cm i diameter. Nagga dem med en gaffel. Jäs kakorna övertäckta på plåt ca 30 minuter.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.