Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågknäcke med havssalt

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Efter att ha provat en miljard varianter på det perfekta, tunna och goda knäckebrödet, så har jag nog nu kommit fram till att denna kombon är bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och lös upp jästen med den.
  2. Tillsätt salt samt brödkryddor. Använd köksassistent eller elvisp med stativ samt krokar.
  3. Tillsätt mjölet pö om pö, under omrörning. degen ska bli blank.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 25 min. Värm ugnen till 200 grader.
  5. Mjöla ett bakbord och dela degen i 10-15 delar. Kavla ut varje del och vänd många gånger under kvalingen, det ska vara papperstunnt till slut. Avsluta varje kaka med en kruskavel. Lägg kakorna på plåt med bakpapper och strö halvssalt över.
  6. Grädda kakorna i ca 10 min i ugnens mitt. Låt dem svalna på galler, förvara i plåtburk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.