Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råglimpor

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Nyttigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i vattnet och värm till 37°C (fingervarmt). Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ättika, salt, sirap, kryddor, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 1 timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Forma dem till släta längder. Om degen först plattas ut och sedan rullas ihop blir limporna lite högre. Lägg limporna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper, och de hoprullade med skarven ner. Jäs dem övertäckta ca 45 min.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Pensla ev bröden med varmt vatten blandat med lite fett. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.