Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ragnas äppelgömmakaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det ligger äppeltärningar både som fyllning och som ett täcke på den här kakan. Äppelsmaken bryts så fint av rivet citronskal i själva kaksmeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder under kraftig vispning, och citronskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det till sist.
  2. Skala och skär äpplerna i tärningar. Bred ca hälften av smeten i en smord rund form med löstagbar kant. Lägg drygt hälften av äppeltärningarna ovanpå degen. Täck med resten av degen och lägg återstoden av äpplena över. Strö på hackad mandel och pärlsocker.
  3. Grädda kakan i 175 grader till kakan känns torr, ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marre73 15 maj 2010

    Hej igen. Ska testa detta recept imorgon tror jag, men jag är väldigt förtjust i kanel till äppelkakor så jag skakar nog äpplena med lite kanel och socker. Sätter betyg sedan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.