Helgfrukost med nybakat GI bröd, kan frukosten bli bättre?
Instruktioner
- Koka upp 3 dl vatten. Lägg 1 dl rågkross i en bunke och häll över det heta vattnet. Tillsätt olja och det kalla vattnet.
Låt svalna till 37 grader. Lägg i jästen och saltet och rör tills det löst sig.
Tillsätt linfrön och lantbrödsmjöl. Arbeta med degkrokar eller för hand tills degen känns smidig.
Låt jäsa under bakduk 20 minuter.
- Knåda degen lätt och lägg den på en smord plåt, platta ut den jämnt med mjölade händer eller kavel.
Låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter.
Låt kallna på galler eller under bakduk.
Skär dem i rutor.
Publicerat den
9 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar