Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågrutor med avokadoröra

 
Skriv ut

Helgfrukost med nybakat GI bröd, kan frukosten bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 3 dl vatten. Lägg 1 dl rågkross i en bunke och häll över det heta vattnet. Tillsätt olja och det kalla vattnet. Låt svalna till 37 grader. Lägg i jästen och saltet och rör tills det löst sig. Tillsätt linfrön och lantbrödsmjöl. Arbeta med degkrokar eller för hand tills degen känns smidig. Låt jäsa under bakduk 20 minuter.
  2. Knåda degen lätt och lägg den på en smord plåt, platta ut den jämnt med mjölade händer eller kavel. Låt jäsa 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter. Låt kallna på galler eller under bakduk. Skär dem i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.