Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågscones

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Snabbgjort bröd till söndagsfrukosten. Det är inget socker i degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250°
  2. Mät upp rågmjölet, jäsmedlet och saltet i en skål. Skär fettet i småbitar och finfördela dem i mjölblandningen till en grynig massa.
  3. Tillsätt yoghurten och rör om så att ingredienserna blandar sig.
  4. Skrapa ned degen på mjölat bord och dela den.
  5. Forma två runda bullar och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Kavla ut bullarna så att de blir ca 15 cm i diameter vardera och skåra korsvis med en mjölad kniv.
  6. Nagga kakorna med gaffel och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda i ca 12 minuter. Låt sconesen svalna något innan de serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.