Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktsbröd bakat i stekpanna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vad gott med nybakat bröd med smält smör på mmmmmmmmm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken till 37 grader. Blanda rumstempererat smör + rågsikt + salt + socker i en stor bunke. Häll på mjölken och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa 30 min i bunken under bakduk.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, nu får du ta lite extra mjöl om det behövs. Dela degen i 6 delar, kavla ut dom till runda 1 cm tjocka bröd. Stek på svag värme i stekpanna till de är klara ca 3 min på varje sida

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LEDIVO 6 september 2009

    En klar femma - Mycket goda och matiga! Jag gjorde 3 bitar istället för 6, så de blev lagom stora för ett medelstort stekjärn. Plattade ut bitarna och kavlade sedan med kruskavel. Delade sedan efter bakning dessa i 4 bitar.

  • anncatrin_wikblad 15 oktober 2009

    Jättegott bröd! Jag orkade inte ens plocka fram kaveln, utan tryckte bara ut dem med fingrarna, gick jättebra. Åt dem till köttfärssoppa, och ungarna älskade dem!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.