Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktsbröd i långpanna

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett rustikt och härligt bröd med smakrika kryddor som anis och fänkål. Perfekt att göra när man får potatis över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Pressa potatisen med en potatispress. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och vattnet och värm till ca 37 grader. Häll blandningen över jästen och lös upp den. Tillsätt sirapen och de stötta kryddorna. Blanda ner rågsikten och låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
  2. Blanda till sist i pressad potatis och arbeta in vetemjölet till en smidig deg. Fördela degen i en långpanna, ca 34x24 cm, med bakplåtspapper.Låt brödet jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Nagga brödet lätt med en nagg eller gaffel. Toppa med rågsikt, rågflingor och flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i 20 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda det längst ner i ugnen i ytterligare ca 25 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 97 grader. Låt brödet svalna på ett galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.