Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktsfrallor

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Perfekta morgonfrallor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i vätskan och värm till fingervarmt (37 grader). Lös upp jästen med lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av degspadet, salt, rågsikt och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig och tillsätt resten av vetemjölet. Spara dock lite till utbakningen. Låt jäsa under bakduk minst 30 minuter.
  2. Arbeta degen i bunken och ta sedan upp den på mjölad arbetsbänk. Forma degen till en längd och dela i bra portionsstorlekar.
  3. Vänd varje fralla i lite mjöl och lägg sedan på plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda ca 10 minuter i 250 grader. Låt svalna på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.