Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktskakor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Ett gott bröd, som är bra att ha hemma i frysen. Lättbakat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp. ´ Tillsätt salt, sirap och rågsikt, och arbeta degen väl. Tillsätt vetemjöl tills degen känns fast.
  2. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp och dela i 5 bitar. Rulla bullar och kavla ut. Lägg dem på en plåt med bakpapper.
  3. Ta ut hål i mitten och nagga. Låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i ca 15 minuter. Tips! Tillsätt 1 msk brödkryddor eller mald pomerans.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • gottgris 27 oktober 2008

    Lätta och jättegoda. Jag fick ut 5 st rågkakor som tog slut ganska fort, så nästa gång blir det dubbel sats.

  • 19jessica75 15 mars 2009

    Jättegott och enkelt recept

  • Lennart_58 9 november 2009

    Gott, jättegott, tack o 5 poäng.

  • epi 5 oktober 2011

    Mycket bra recept Bröden blev fluffigga saftiga . Det här recepet blir det som kommer sparas av de rågkake recept jag provat var detta bäst. Hade i 1dl krossade linfrön .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.