Ett gott bröd, som är bra att ha hemma i frysen. Lättbakat.
Instruktioner
- Ugn: 225 grader
Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
´
Tillsätt salt, sirap och rågsikt, och arbeta degen väl. Tillsätt vetemjöl tills degen känns fast.
- Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp och dela i 5 bitar. Rulla bullar och kavla ut. Lägg dem på en plåt med bakpapper.
- Ta ut hål i mitten och nagga. Låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i ca 15 minuter.
Tips!
Tillsätt 1 msk brödkryddor eller mald pomerans.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lätta och jättegoda. Jag fick ut 5 st rågkakor som tog slut ganska fort, så nästa gång blir det dubbel sats.
Jättegott och enkelt recept
Gott, jättegott, tack o 5 poäng.
Mycket bra recept Bröden blev fluffigga saftiga . Det här recepet blir det som kommer sparas av de rågkake recept jag provat var detta bäst. Hade i 1dl krossade linfrön .