Rustika och toppengoda potatiskakor som är perfekta att göra när man får potatis över.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, brödkryddor, smör, riven potatis och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
- Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och forma dem till runda bollar. Platta ut dem till runda kakor, ca 20 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas. Nagga brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.
Publicerat den
12 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar