Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktskakor med potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rustika och toppengoda potatiskakor som är perfekta att göra när man får potatis över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, brödkryddor, smör, riven potatis och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
  2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och forma dem till runda bollar. Platta ut dem till runda kakor, ca 20 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas. Nagga brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.