Koka upp vatten, soja, linfrö och kross. Häll blandningen i en bunke och låt svalna till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i bunken och rör ut den. Blanda i olja, sirap, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen ordentligt, gärna med hushållsmaskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 2 avlånga limpor. Lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175°. Jäs övertäckta ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Koka upp vatten, soja, linfrö och kross. Häll blandningen i en bunke och låt svalna till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i bunken och rör ut den. Blanda i olja, sirap, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen ordentligt, gärna med hushållsmaskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.