- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ett gammalt recept i modern tappning
Instruktioner
- Lägg mjöl och salt i i beredningsskålen och blanda.
Klicka i margarinet och häll i sirap och kryddor. Blanda lätt.
- Smula ner jästen och häll på den rumsvarma mjölken. Arbeta 8 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Jäs i 30 minuter
- Förvärm ugnen på 225 grader.
Baka ut till två limpor som läggs i smorda formar.
Jäs ytterligare 30 minuter.
- Skåra bröden lätt på längden. Grädda 30-35 minuter. Pensla de färdiga bröden med vatten.
För glansig skorpa kan man ha i lite smält smör i vattnet.
Låt svalna under duk.
Publicerat den
8 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nu har jag bakat limporna de blev mycket lyckade. Här i Finland finns inte rågsikt så jag tog hälften råg och hälften vetemjöl. Blev riktigt bra , ska nog göra dem flera ggr. Jag ger 5 poäng. Vänliga hälsningar Berit.