Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktslimpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett gammalt recept i modern tappning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl och salt i i beredningsskålen och blanda. Klicka i margarinet och häll i sirap och kryddor. Blanda lätt.
  2. Smula ner jästen och häll på den rumsvarma mjölken. Arbeta 8 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Jäs i 30 minuter
  3. Förvärm ugnen på 225 grader. Baka ut till två limpor som läggs i smorda formar. Jäs ytterligare 30 minuter.
  4. Skåra bröden lätt på längden. Grädda 30-35 minuter. Pensla de färdiga bröden med vatten. För glansig skorpa kan man ha i lite smält smör i vattnet. Låt svalna under duk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • barabbas 20 maj 2009

    Nu har jag bakat limporna de blev mycket lyckade. Här i Finland finns inte rågsikt så jag tog hälften råg och hälften vetemjöl. Blev riktigt bra , ska nog göra dem flera ggr. Jag ger 5 poäng. Vänliga hälsningar Berit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.