- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
En saftig och god limpa som lätt blir en favorit
Instruktioner
- Smält fettet i en kastrull.
Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
Smula ner jästen i en stor bunke.
Rör ut jästen med vätskan och blanda ner salt och sirap och häll i nästan hela påsen mjöl samt solrosfröna.
Spara 2-3 dl rågsikt till utbakningen.
- Arbeta ihop till en smidig deg.
Häll ut degen på bakbordet och knåda ihop allt.
- Jäs under bakduk i bunken ca 60 minuter.
- Ta upp degen på bordet och knåda den lätt.
Dela degen i 3-4 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Jäs på plåten i ca 40 minuter under en duk
- Grädda limporna i 200 grader i nedre delen av ugnen
i ca 55-60 minuter
Publicerat den
26 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar