Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktslimpor med solrosfrön

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En saftig och god limpa som lätt blir en favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt) Smula ner jästen i en stor bunke. Rör ut jästen med vätskan och blanda ner salt och sirap och häll i nästan hela påsen mjöl samt solrosfröna. Spara 2-3 dl rågsikt till utbakningen.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg. Häll ut degen på bakbordet och knåda ihop allt.
  3. Jäs under bakduk i bunken ca 60 minuter.
  4. Ta upp degen på bordet och knåda den lätt. Dela degen i 3-4 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Jäs på plåten i ca 40 minuter under en duk
  6. Grädda limporna i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 55-60 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.