Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raiderkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jättegod, som godis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en deg av mjöl, margarin och socker. Tryck ut degen i smord långpanna. Grädda i 175* ca 20 minuter.
  2. Koka samman ingredienserna till kolakrämen. Koka till en tjock massa ca 15 minuter. Ungefär som när man kokar knäck, fast den ska ju inte bli lika hård. Man ska ju kunna skära i den.
  3. Bred krämen över kakan som fått svalna. Smält blockchoklad med lite olja. Bred över kakan.

Kommentarer (3)

  • MammaGun 3 april 2009

    Den här kakan är bara så god!!!!!

  • XYZ 5 april 2009

    Som godiset-supersmarrigt. Kokade till 110°C vilket tog ca 30min. Kolan var fortfarande lite för rinning så den "kröp ut" lite när kakan stod uppskuren. Brukar det räcka med 15 min kokning för er? Den ska absolut bakas igen iallafall. Strykande åtgång i fiket.

  • umital 15 april 2011

    Har man ont om tid så funkar det jätte bra att anv den färdiga kolasåsen på tub som oftast används till glass, och står blad glasstillbehören i butiken :) Har även prövat med både vit och mörkchoklad och de blev oxå goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.