- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Falukorv, massor med rotfrukter, godaste buljong.
Instruktioner
- Skär korven i 1,5-2 cm tjocka stavar. Skölj, skala och ansa alla grönsaker och skär dem i rejäla bitar. Tips: dela kålrot och selleri i halvor och lägg med platta sidan mot ett skärbräde medan du skär bort det yttre med en vass kniv. Låt gärna grönsaksbitarna få olika form; gul lök och potatis i klyftor, morot och palsternacka i tjocka slantar eller halvmånar, kålrot i stavar, rotselleri i tärningar.
- Fräs löken i oljan i en stor gryta ett par minuter. Lägg i de övriga grönsakerna utom potatis och palsternacka och fräs ytterligare några minuter. Häll i vatten, salt, lagerblad och kryddpepparkorn. Koka under lock i 15 minuter.
- Lägg i potatis, palsternacka och tomatpuré. Koka i fem minuter till eller tills potatisen är mjuk.
- Lägg till sist i korv och timjan. Rör om försiktigt och koka fem minuter under lock.
- Dela brödet, rallarhalvorna, på mitten och lägg ett brödstycke på ena halvan av varje tallrik. Vid serveringen öses grytan upp över brödet som får suga upp av spadet.
Publicerat den
20 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar