Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rånäs räkrätt med pikantsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätt fick vi göra när jag gick på matlagningskurs på Yrkesskolan i Malmö för säkert 40 år sedan! Den är lika god fortfarande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda det färdigkokta jasminriset med de skalade räkorna. Skölj en ringform (sockerkaksform) med kallt vatten och lägg i räkriset i formen. Tryck till så att ytan blir jämn. Ställ kallt.
  2. Vispa grädden, blanda i majonnäs och tomatketchup, curry, konjak samt smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  3. Så här långt kan du förbereda rätten. När den ska serveras lägger du ett runt uppläggningsfat ovanpå ringformen och vänder alltsammans. Tag bort formen. Dekorera räkriset ovanpå med gröna oliver.
  4. Det är gott att servera rostat bröd till räkrätten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.