- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En verklig god och smakrik gryta
Instruktioner
- Stek det rimmade och det rökta fläsket i en stor stekpanna på medelvärme i 10-15 minuter eller tills den är krispig och gyllenfärgad, lägg det stekta fläsket på hushållspapper för att droppa av. I samma stekpanna, med flottet från fläsket steker man nu lök, vitlök och de olika chilin, stek dem tills löken är mjuk.
- Häll av hälften av fettet, häll chili och lök i en gryta, lägg i det stekta fläsket och resten av ingredienserna, låt det koka upp och sänk värmen så att den bara småkokar i ca 50 minuter eller tills den har önskad konsistens. Sist snabb steker man chorizon och lägger den i grytan. Låt vila minst 10-15 minuter innan servering, strö över hackad persilja. Klicka ca 1 msk tjock yoghurt. Bjud ett gott bröd till och en kall öl.
Publicerat den
14 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar