Kaffe och choklad är en underbar kombination av smaker. Görs i långpanna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, kakao och vanilj. Rör försiktigt ner det i äggsmeten, växelvis med kaffet, mjölken och smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Mockakräm:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda florsocker, kakao och vanilj. Rör ner smöret och äggulan. Tillsätt det kalla kaffet lite i taget under omrörning. Låt krämen stelna något så den blir bredbar.
- Bred krämen på den kalla kakan. Ställ den svalt så att krämen stelnar. Dela kakan på hälften. Lägg bottnarna på varandra, skär i rutor, som sedan delas i diagonalt.
- Dekorera snibbarna med mockabönor eller något annat kakpynt.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar