Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Randiga mockasnibbar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Kaffe och choklad är en underbar kombination av smaker. Görs i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, kakao och vanilj. Rör försiktigt ner det i äggsmeten, växelvis med kaffet, mjölken och smöret.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Mockakräm: Smält smöret och låt det svalna. Blanda florsocker, kakao och vanilj. Rör ner smöret och äggulan. Tillsätt det kalla kaffet lite i taget under omrörning. Låt krämen stelna något så den blir bredbar.
  5. Bred krämen på den kalla kakan. Ställ den svalt så att krämen stelnar. Dela kakan på hälften. Lägg bottnarna på varandra, skär i rutor, som sedan delas i diagonalt.
  6. Dekorera snibbarna med mockabönor eller något annat kakpynt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.