Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårakor med morot

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En morot i mixen gör rårakorna lite nyttigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisen och moroten på grova sidan på rivjärnet. Salta och peppra och blanda ordentligt.
  2. Lättast är det att steka rårakorna i en telflonpanna. Smält lite smör i pannan (för frasigheten och smakens skull)
  3. Lägg i ungefär en matsked rivmassa i pannan och platta till med stekspaden så att stärkelsen fördelar sig och rårakan blir förhållandevis tunn. När den börjat stelna lite så vänd den försiktigt. Stek tills den är gyllene på båda sidor. När man fått in snitsen kan man steka flera samtidigt.
  4. Servera dem varma med något salt kött som stekt fläsk eller kassler och någon grönsak som t.e.x ärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.