Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rarbarber- och granatäppelrutor

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten med smak av granatäppel. Den rosa toppingen har smak av rabarber. Man kan smaksätta denna kaka på 2 sätt. Antingen med granatäppeljuice och rabarberarom, eller med Xide bright pomegranate rhubarb (nr 1797) Cider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cider eller granatäppeljuice. Rör om.
  3. Häll smeten i långpannan och grädda kakan längs ned i ugnen i 25-40 minuter.
  4. Topping. Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och cider/saft/arom. Häll i det smälta smöret och tillsätt florsockret. Rör om så att allt blandas väl. Toppingen ska vara så rabarberfärgad som möjligt (ljust rosa).
  5. Bred ut topping över kakan då den svalnat. Pynta med silverkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.