Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårisgröt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och smakrik gröt. Riset ska blötläggas och gröten tar en stund att koka, men det kräver bara lite planering. En gröt som är väldigt nyttig och står sig länge på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg riset i en bunke och häll på vatten. Låt svälla i ca 10 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka riset med salt, vaniljsocker, kanelstänger i nytt vatten i ca 30 minuter eller tills grynen är mjuka. Tillsätt sojadrycken och låt gröten svälla på svag värme i ca 30 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.