Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårörd krusbärssaft

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och hållbar saft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krusbären ska sköljas och rinna av innan de varvas med sockret i en mindre plasthink eller annat lämpligt kärl. Undvik aluminium.
  2. Rör ut natriumbensoaten i lite vatten och tillsätt det tillsammans med citronsyran och det kokande vattnet. Blanda noga.
  3. Låt stå svalt, gärna i kyl, i 6 dagar. Rör om lite då och då.
  4. Sila och fyll på noggrant rengjorda flaskor som bör förvaras svalt.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • heskriv 24 juli 2009

    Min första tanke var, Oh så friskt och gott det låter men den andra tanken var att det låter väldigt sött. 3 kg strösocker! . Vet inte om jag vågar göra den-Är det rätt skrivit? Jämför med flädersaft, som brukar ha 2 kg socker, men då är det ju mycket citron i och jag brukar ha bara drygt 1,5 kg socker . Vore bra om kunnig saftmamma ger mig svar

  • zonale 24 juli 2009

    Har nu dubbelkollat receptet och det är rätt avskrivet. Ska testa det om någon vecka när mina krusbär mognat. Vill man ha mindre söt saft så är det bara att minska på sockermängden, den innehåller ju även natriumbensoat för hållbarhetens skull.

  • Kockarna 5 juni 2010

    Behöver man inte dela krusbären så saften kan komma fram?

  • Kockarna 6 juni 2010

    Hur kan det bli 4 liter saft av 2 liter vatten?

  • Kockarna 13 juni 2010

    Mycket god! Tog dock mindre socker, hälften ungefär och frös in i ½-liters PET-flaskor

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.