Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårörd lingonsylt

(1 kommentar)  
Skriv ut

En enkel och god sylt. Servera till kött- eller fisk eller använd till kakor och desserter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären eller låt djupfrysta bär tina. Lägg bär och socker i en matberedare. Använd knivbladet av plast och kör tills sockret har smält. Du kan också röra bären för hand, använd då en stor bunke och trägaffel.
  2. Bryt kanelen i mindre bitar eller hacka ingefäran grovt. Lägg bitarna i sylten och häll den i väl rengjorda burkar. I ett svalt utrymme håller sig sylten ett par månader. Den går också utmärkt att frysa in.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lottanylund 17 april 2012

    Väldigt god (har njutit av den hela vintern), men lite väl söt. Kan man dra ner på sockret utan att hållbarheten blir lidande?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.