Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårörda whiskylingon

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Traditionell lingonsylt i all ära, men det här är något utöver det vanliga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj lingonen i kallt vatten.
  2. Häll lingonen och hälften av sockret en skål och rör om tills sockret börjar att smälta.
  3. Fyll på med resten av sockret och fortsätt att röra.
  4. Kör hastigt med stavmixer så att de flesta av lingonen krossas.
  5. Tillsätt whisky och fortsätt att röra tills allt socker smält.
  6. Rör till sist ner ingefäran.
  7. Förvara sylten i glasburk, tänk på att den har begränsad hållbarhet på grund av att inga konserveringsmedel är tillsatta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lena4 1 november 2009

    Blev jättegott. Mågen som gillar whisky tyckte de va toppen. Ska nog frysa lite eftersom den inte håller så länge. Betyget blir en 4.

  • anna-gunilla 3 oktober 2013

    Jättegott, det bästa lingonreceptet jag provat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.