Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rasmus zucchinibåtar

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fantastiskt recept av en kompis till mig Ganska enkelt, och ändå så gott och matigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skölj zucchinin noga, skär av ändarna och klyv den på längden. Gröp ur halvorna så att väggarna och botten är ca 5 mm tjocka.
  3. Finhacka det urgröpta fruktköttet. Skala och hacka lök och vitlök fint, men inte extremt smått. Värm oljan och fräs lök och vitlök ett par minuter.
  4. Hacka under tiden mandlarna och tillsätt dem och det hackade fruktköttet. Stek någon minut till, och tillsätt sedan ajvar och kryddor. Rör om och låt stå kvar på värmen lite till.
  5. Fyll sedan de urgröpta zucchinihalvorna med det stekta. Lägg dem på en plåt eller i en form, strö över ost efter smak och gratinera i ugnen i 10-15 minuter. Håll koll på det så att det inte blir bränt, för det går ganska fort på slutet.
  6. Servera gärna med kornris eller råris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.