Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råsocker

Råsocker är ett gott alternativ till det vita sockret i bakning och matlagning. Det härstammar precis som det vita sockret från sockerrör eller sockerbetor och har en brunaktig nyans och en kryddigare ton än vanligt vitt socker. Det sägs också att det bevarats mer vitaminer och mineraler i råsockret vid framställningen varför man kan säga att det är lite nyttigare. Varianter av råsocker är farinsocker och muscavadosocker. Råsocker är väldigt gott tillsammans med frukt, prova till exempel att baka äppelpaj med råsocker när det är dags att ta hand om äppelskörden. En perfekt avslutning på sommarens grillmiddag är grillad ananas med råsocker som serveras med vaniljglass.


Rör margarin och råsocker i en skål tills det är ljust och luftigt. Rör ner mjöl och havregryn. Arbeta ihop med fingertopparna till en smuldeg. Använd en kakform, 20 x 20 cm och häll i blandningen....

16

Skala och grovhacka schalottenlök, vitlök och katrinplommon. Smörfräs hacket utan att det tar färg. Tillsätt råsocker och timjanskvistarna. Häll på vin, vatten och fond och koka ihop mängden till ca...

6

Blanda de torra ingredienserna. Blanda sen i margarinet. Låt stå i kylskåp ca 1 timme. Rulla degen till tjocka längder, dela sen i 30 bitar. Rulla till kulor. Lägg på en plåt med bakplåtspappe...

1 h 30 min
30

Börja med att rosta dom minsta körsbärstomaterna i mitten av ugnen, på 175 grader i ca 35-40 minuter. Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plå...

4 h

Tina plattorna. Lägg ut smördegsplattorna på lätt mjölat bord och nagga ihop långsidorna på tre av dem. Kavla ut till en 3 mm tjocka botten 20x20 cm. Skär de 2 resterande plattorna på längnden så at...


Smörj och bröa en långpanna. Sätt ugnen på 200º. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner. Strö över vinbären. Grädda i mitten...


Förvärm ugnen till 180ºC. Klä en rund kakform ca 25cm i diameter i bakplåtspapper. Gör smultäcket: blanda socker, vetemjöl, kanel och kokos i en skål, gnid sedan in smöret med fingertopparna och ställ...

1

Häll råsockret och apelsinjuicen i stekpanna, rör ihop, lägg i smöret och låt det bli karamellsmet under omrörning, obs! ha inte för hög värme (3:an på vår spisplatta) i cirka 2 minuter Dela två ba...

15 min
4

Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och råsocker poröst. Blanda de torra ingredienserna, utom chokladknapparna. Blanda ihop till en kletig smet. Rör ner smöret och sen chokladknapp...

10

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ner smöret, sockret och mjölet i en bunke och hacka samman (precis som man gör när man gör smuldegen till en smulpaj) till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten...

8

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ner vaniljpulvret tillsammans med mjölk, grädde och sockret i en kastrull. Låt mjölkblandningen nästan koka upp och rör tills sockret löst sig. Låt det sedan stå at...

1 h 30 min
6

Sätt ugnen på 225 grader. Måtta upp mjölet i en bunke. Ha i smöret och hälften av sockret. Ta fingrarna eller en gaffel och blanda ihop till smulor. Ställ upp jordgubbarna. Frusna eller färska a...

15 min
1-4

UGN: 250 grader. 10 min. Blanda ihop alla ingredienser. Forma till små bullar, lägg på en bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen på 250 grader i 10 min. Vill man så kan man skära ett k...

15 min
12

Skär fläskfilén i lagom skivor och stek det i en stekpanna tills köttet är genomstekt. Lägg köttet åt sidan. I samma stekpanna, häll i olja och lökringar (separerade). Tillaga under lock på medelvä...

1 h

Krydda kycklingfiléerna runtom med salt, peppar och paprikapulver. Sikta över 2 tsk maizena på båda sidor av filéerna. Skala och hacka schalottenlöken fint. Sätt ugnen på 150º. Hetta upp oljan i en...

4

Smörj en muffinsplåt eller ta fram muffinsformar och ställ på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda ner mjölet, mjöl...

20 min
12

Blötlägg gelatinbladen. Vispa upp ägg, socker, råsocker och sirap. Vispa upp vaniljsås till ett tjockt skum. Lös upp gelatinbladen i lite vatten, låt svalna. Vänd i hop havtornssaften,äggsmeten,...

8

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke eller direkt på bakbord. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig deg. Tillsätt ägget och mjölken och forts...

2

Blanda samman. Förvara i burk med lock....

5 min

Smält smöret och 200g av chokladen i mikron eller i en kastrull på riktigt låg värme. Hacka resten av chokladen grovt och spara till sist, den ska vändas ner i bitar. Mät upp och blanda mjöl, bakpu...

24

Lös upp jästen i mjölken och rör ner övriga ingredienser utom smöret. Knåda på låg hastighet i 5 min. Tillsätt smöret och öka hastigheten. Knåda tills du kan dra ut en bit av degen utan att den brist...

6

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.Tillför smöret. Vispa ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg. Blanda förs...

20 min
4

Ställ ca 6 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt. Sikta ner båda mjölsorterna, bakpulver, salt och kanel i en stor skål och rör ner socker och hackade äpplen....

6

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bryt chokladen till kakan i bitar och smält över vattenbad. Rör matfett och socker poröst. Dela...

10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.