Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råstekt basilikapotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera den här potatisen till stekt fisk. Mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skiva den tunt. Lägg potatisskivorna i en skål med kallt vatten och låt dra ca 10 minuter. Låt rinna av och lägg på hushållspapper.
  2. Skala och skiva löken. Värm oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Tillsätt löken och fräs 2 minuter. Lägg i potatisen och stek tills den är gyllenbrun och mjuk, 15-20 minuter. Vänd ofta under tiden. Salta och peppra.
  3. Riv osten. Tillsätt den hackade basilikan och rör om. Strö den smulade ädelosten över potatisen och låt stå kvar på värmen utan att röra om tills osten smält. Strö över svartpeppar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.