Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råstekt vitlökspotatis med entrecôte

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagat och snabbt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Ungefär som till en gratäng. Skiva vitlöken fint. Stek dem gyllenbruna i matfett tillsammans med vitlöken eller pudra över vitlökspulvret. Har man tillgång till micro behöver man inte steka dem färdigt utan kör dem i micron 2-3 minuter medan man gör såsen.
  2. Banka eventuellt ut entrecôten och bryn dem i het panna. Salta och peppra och stek dem i svagare värme till den variant man vill ha. Medium, blodig eller genomstekt.
  3. Tag upp köttbitarna och tillsätt matlagningsgrädden i stekskyn. Rör om och låt koka upp. Smaksätt med soya och kalvfond till önskad smak. Servera med en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.