- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Enkelt, snabbt och supergott till kött gärna Piccata
Instruktioner
- Grovhacka löken. Skär paprikan i bitar. Finacka chilin.
Skala och dela gurkan på mitten och skrapa ur kärnhuset, skär den i bitar.
- Hetta upp oljan i en gryta
fräs paprika och lök.
Blanda ner övriga grönsaksbitar, tomater. tillsätt skalad pressad vitlök, lagerblad, smulad örtkrydda.
Koka under lock på svag värme ca 15 min. Sedan ytterligare 10 min utan lock på starkare värme så att röran kokar ihop och blir ganska tjock.
Smaka av med salt, peppar och andra kryddor efter smak. Blanda gärna ner finhackad persilja för servering. Kan serveras kall eller varm.
Kan med fördel lagas i större satser och frysas.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar