Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouille med ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ny vegofavorit, där äggen blir pricken över i! Den här rätten lagas bäst i en stor stekpanna med höga kanter, en vid kastrull eller sauteuse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär aubergine och zucchini i ca 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek grönsakerna i 3 msk olivolja i en stor stekpanna under omrörning på hög värme.
  2. Tillsätt tomater, grönsaksbuljong, 2 krm peppar och 1 dl vatten. Sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter utan lock.
  3. Gör fyra fördjupningar i ratatouillen och knäck ner ett ägg i varje grop. Låt sjuda, utan lock, tills äggen stelnat, ca 10 minuter.
  4. Garnera med basilika och servera med kokt couscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.