Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouille med kryddiga lammfärsbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgsprakande, smakrik och supergod rätt som går snabbt att göra. Ratatouille är en god grönsaksröra som passar till både kött och fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka rödlöken grovt. Fräs den i olja i en stor gryta på medelvärme. Skär zucchini, paprika och aubergine i 2x2 cm stora tärningar och låt det fräsa med löken tills det fått lite färg. Skär tomaterna i kvartar.
  2. Finhacka vitlöken och blanda den och tomaterna med de andra grönsakerna. Låt ratatouillen koka 20 minuter tills all vätska från tomaterna kokat in nästan helt. Hacka persilja och basilika och vänd ner det i ratatouillen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt på ugnens grillfunktion.
  4. Rör ihop färsen med resten av ingredienserna. Forma till bollar, stora som pingisbollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem precis under grillelementet 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare ca 5 minuter. Rör om några gånger under stekningen.
  5. Servera ratatouillen i djupa tallrikar med lammfärsbollarna och grovt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.