Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouille (Rattatooj)

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Det doftar gott i hela köket... Servera till lammstek, som pastasås, servera till ris, grillat kött & fisk, som bas i grytor, gott att doppa gott bröd i med ett glas vin till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olivolja i en stor gryta. Hacka lök och lägg i grytan, koka löken på svag värme. Hacka vitlöken och rör ner i grytan. Rör hela tiden.
  2. Skär paprikan i små kuber och rör ner i grytan. Skär tomaterna i ganska stora bitar och rör ner dem i grytan. Skär aubergine och squash i stora kuber och rör ner dem i grytan. Låt det hela småputtra under lock i minst 30 minuter gärna längre.
  3. Rör om då och då. Smaka av. Tillsätt kryddorna + lagerblad. Om du vill ha mer tomatsmak, tillsätt då tomatpurén.
  4. Koka utan lock så att vätskan kan dunsta. Röran ska bli tjock i konsistensen. Koka sammanlagt ca 1 timme. Smaka av med salt, peppar, kryddor och vitlök. Strö över persilja. Så gott!
  5. Går alldeles utmärkt att frysa in i lagom stora portioner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.