Bara 2½ poäng! Tillhör en av mina favoriter, ni förstår nog varför.....
Glöm inte att plussa på poäng för riset eller potatisen.
Instruktioner
- Hacka löken. Bryn grytbitarna och därefter löken. Tillsätt buljongtärningarna och vatten så att det täcker. Låt det puttra i 1-1½ timme.
- Gör grönsaksröran under tiden köttet kokar. Strimla paprikorna. Skala och hacka löken grovt. Skär squash, gurka och aubergine i bitar. Hetta upp margarin i en gryta. Fräs lök och paprika. Blanda ner övriga grönsaker och krossade tomater. Tillsätt pressad vitlök och kryddor. Koka under lock på svag värme i ca 15 min, sedan ca 10 min utan lock på högre värme så att röran kokar i hop och blir ganska tjock.
- Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron. När köttet är klart, rör i grönsaksröran, smaka av med mer kryddor om det behövs.
- Servera med kokt potatis eller bröd (lägg till points)
Publicerat den
26 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar