Bitar av saftiga grönsaker ger denna soppa en fyllig och mustig smak och konsistens. Smaken är klart medelhavsinspirerad!
Instruktioner
- Skölj och grovhacka aubergine- och zucchinifrukterna. Skala, skölj och grovhacka lök och potatis. Skölj paprikorna noga, kärna ur och ta bort sidoväggarna, skär dem i munsstora bitar. Skala och grovhacka även vitlöken.
- Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta på hög värme. Lägg ner hacket av aubergine, lök och vitlök och bryn tills allt börjar få en gyllenbrun färg.
- Lägg ner zucchini, paprika, potatis och basilika i grytan. Häll över buljongen och krydda med svartpeppar. Täck med lock och koka upp.
- Sänk värmen och låt sjuda ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Kör grönsakerna till en grov puré i mixer och servera i varma sopptallrikar.
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott! Jag har bara smakat av den, och sen ställde jag den i kylskåpet. Jag var tvungen att ta hand om mina auberginer och paprikor innan de blev dåliga! Men den smakar säkert lika bra imorgon!