Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ravioli med färsfyllning och ostsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ravioli och torteliniliknande pasta med färsfyllning och med en god ostsås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med degen. Mixa mjöl, vispade ägg och olja med 1 dl vatten ca 5 sek i matberedare tills blandningen formar en boll. Täck över degen med plastfolie och låt den vila ca 15 minuter i kylskåp. Den som inte har tillgång till matberedare blandar ingredienserna för hand.
  2. Gör fyllningen. Hetta upp oljan i en tjock bottnad kastrull, tillsätt salladslök och vitlök och fräs under omrörning på medelstark ca 2 minuter. Tillsätt köttfärsen och fräs ytterligare ca 4 minuter under omrörning tills färsen är väl brynt och all vätska har kokat in. Smula sönder eventuella klumpar med en gaffel under stekningen. Låt svalna och rör därefter ner ägget.
  3. Kavla ut hälften av degen mycket tunt på ett lätt mjölat bakbord. Skär degen i ca 6 x 6 cm stora fyrkanter med en vass kniv. Pensla hälften av fyrkanterna lätt med vatten och lägg en tesked fyllning mitt på varje fyrkant. Lägg en andra fyrkant ovanpå den med fyllning och tryck ihop kanterna ordentligt. Lägg raviolin i enkelt lager på mjölade plåtar. Upprepa samma sätt med resten av degen och fyllningen.
  4. Gör såsen: Smält smöret i en medelstor kastrull, tillsätt mascarpone och hetta upp det hela på medelstark värme under omrörning tills allt är smällt. Tillsätt parmesanost och salvia och hetta upp under omrörning ca 1 minut.
  5. Koka raviolin i en stor kastrull med kokande vatten ca 5 minuter tills den är al dente. Låt rinna av och servera med såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Arreiy 8 juli 2008

    Jag gjorde denna ravioli men med tomatsås till, väldigt gott men raviolin var väldigt osalt! Det stod inget om salt i receptet men det behövs verkligen en stor nypa. Annars god pasta, men köttfärsfyllningen var smaklös, det behövs mer kryddor och en liten annan twist på fyllningen för att göra raviolin riktigt god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.