Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raw chokladglass med banan- och jordnötsglass

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Dessa glassar är sagolikt goda! De varvas tillsammans med hackade jordnötter och bananchips. De är dessutom nyttigare än vanliga glassar. Du kommer inte bli besviken, tro mig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och mixa bananerna. Tillsätt honung, kakao, yoghurt och ingefära och mixa ihop. Ställ smeten i frysen i 5-6 timmar, vispa några gånger i glassmeten med elvisp under tiden.
  2. Jordnötsglass: Skala och mixa bananerna. Tillsätt honung, jordnötssmör och yoghurt och mixa slätt. Ställ smeten i frysen 5-6 timmar, vispa några gånger i den med elvisp under tiden.
  3. Varva de båda glassarna i en skål med jordnötter och torkade bananchips emellan. Ställ in i frysen i ½-1 timme.
  4. Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud ca 10 minuter under vispning.
  5. Servera glassen med varm chokladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.