Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raw food snacks – Snickersbollar!

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snickersreceptet är en av mina absoluta favoriter. Den mjuka, söta fyllningen tillsammans med hackade salta nötter och ett krispigt chokladhölje är helt fantastiskt. Rostade jordnötter är ju inte rawfood, men jag gör ett undantag i det här receptet. Man behöver bara lite nötter för att få den fantastiska snickerssmaken och det är ändå så otroligt mycket nyttigare än någon sötsak du köper i affären. Jag tyckte att det såg lite gulligare ut med små bollar än en stor snickersbar så det passade bra nu när jag behövde två presenter att ta med mig. Receptet är mer eller mindre detsamma och det är nästan enklare att göra bollarna än barsen. Mixa, rulla, doppa i choklad och strö lite hackade nötter över. Klart! Sedan är det bara att lägga dom i en liten fin låda med ett vackert papper eller en rosett så har du världens finaste present. Hitta fler goda och nyttiga recept på www.angelasheaven.com/sv

Ingredienser

Instruktioner

Lägg mandlarna i en mixer och mixa tills det blir ett fint mjöl. Mixa dalarna till det blir en slät massa. Blanda ihop mandelmjöl, dadelmassa, en nypa salt, vaniljessens. Rulla små bollar av smeten. Hacka salta jordnötter grovt. Rulla varje boll i de hackade nötterna. Tryck in dom lite försiktigt så att de fastnar. Doppa varje boll i choklad. Dekorera med en halv nöt på varje boll. Låt chokladen stelna och förvara i lufttät burk i kyl eller frys.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.