En nötig tårtbotten som du enkelt "bakar" i kylskåpet.
378 kalorier per portion.
Instruktioner
- Botten:
Blötlägg hasselnötter och mandel ca 4 timmar.
Mixa nötterna, mandel, aprikoser och fikon till en grynig massa i en matberedare.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter.
Tryck ut massan till en jämn kaka i formen.
Ställ svalt ca 4 timmar.
- Cashewgrädde:
Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Lägg fröna med cashewnötterna i en hög bunke. Häll i hälften av apelsinjuicen och mixa med en stavmixer till en tjock massa, häll i resten av juicen och mixa slätt och krämigt.
- Bred cashewgrädden på tårtan och dekorera med färska bär.
Publicerat den
11 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar